دکتر حمیرضا علیزاده اطاقور اظهار داشت: درمان به موقع

کیست پیلونیدال که یک نوع کیست مویی است و در برخی از موارد موجب بدخیمی بافت می‌شود، ضروری است.
 
مدیر گروه جراحی دانشکده پزشکی بوشهر در رابطه با این بیماری، گفت: این

کیست مویی که پایین دنبالچه بوجود می‌آید در مراحل اولیه توسط دارو و در مراحل حادتر با انجام عمل جراحی صورت می‌گیرد.
 
وی اضافه‌کرد: درمان این بیماری توسط عمل جراحی موجب از کارافتادگی موقت فرد درمان‌جو می‌شود که اگر در مراحل اولیه این بیماری به پزشک مراجعه شود با درمان به‌موقع، بدون عمل جراحی بهبودی حاصل می‌شود زیرا درمان با عمل جراحی طولانی و پرهزینه است.
 
عضو هیئت علمی

دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به اینکه بر اساس بررسی انجام شده میزان این بیماری در استان نسبت به دیگر مناطق کشور بسیار بالا به نظر می‌رسد، افزود: دلیل بروز این بیماری کاملاً مشخص نیست ولی براساس تحقیق متخصصان جنین‌شناسی و آناتومیک مشخص شده که یکی از دلایل بروز این نوع کیست اختلال خفیفی است که طی تکامل جنینی سلولهای قسمت ساکرال یا همان پایین دنبالچه و بین دو باسن رخ می‌دهد که البته در بسیاری از افراد این نقص وجود دارد اما دچار این بیماری نمی‌شوند زیرا وجود تحریکاتی باعث بروز آن می‌ شود.
 
 وی اضافه کرد: به نظر می‌رسد در ابتلای فرد به این بیماری مواردی مانند نشستن طولانی مدت بر روی صندلی، خوابیدن طولانی بر بستر بیماری، فشار به ناحیه دنبالچه، پر مویی و رعایت نکردن موارد بهداشتی تأثیرگذار است.  
 
متخصص جراح بیمارستان فاطمه زهرا(س) بوشهر با اشاره به اینکه پیشگیری بهتر از درمان است، گفت: رعایت نکاتی مانند داشتن تحرک برای افرادی که مجبور هستند مدت زیادی بر روی صندلی بنشینند، از بین بردن موهای زاید این منطقه و استحمام روزانه از مهمترین اقدامات پیشگیری از بروز این بیماری است.
 
دکتر حمیدرضا علیزاده اطاقور بیان کرد: فرد با دیدن علایمی مانند سوکی، قرمز و چرک‎‌آلود شدن منطقه ساکرال در کوتاه‌ترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کند و از درمانهای خود سر خودداری شود زیرا این بیماری در مراحل ابتدایی توسط دارو قابل درمان است و در صورت پیشرفت، راهی به جز عمل جراحی وجود ندارد.
 
این متخصص جراح درباره نحوه جراحی کیست پیلونیدال، گفت: این جراحی به روش‌های مختلفی صورت می‌گیرد که معمول‌ترین آنها جراحی به روش کلاسیک است و در این نوع جراحی از طرفین تا رسیدن به چربی باسن و از عمق، تا روی استخوان دنبالچه برداشته می‌شود.
 
دکتر حمیدرضا علیزاده اطاقور با اشاره به اینکه زخم پس از عمل جراحی باز می‌ماند، گفت: زخم ایجاد شده برای عمل جراحی کیست پیلونیدال به‌صورت ثانویه ترمیم می‌شود که در این روش زخم به صورت باز باقی می‌ماند و با رشد بافت گرانولیزیشن (رشد بافت سلولی در محل زخم) زخم بازسازی می‌شود و این پروسه بین 20 روز تا دو ماه به طول می‌انجامد.
 
وی گفت: بعد از عمل جراحی در صورتی که فرد موارد پیشگیرانه را رعایت نکند امکان ابتلای مجدد به این نوع کیست مویی زیاد خواهد بود.
 
 کیست پیلونیدال یا سینوس پیلونیدال یک کیسه کوچک پوستی حاوی مو در قسمت پایین کمر است که این بیماری برای اولین بار در جنگ جهانی دوم در بین رانندگان مشاهده شد که به نام بیماری رانندگان جیپ معروف شد.

منبع:

کیست مویی در بوشهر


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها